קרטין מהחי– שלום ולא להתראות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

במסגרת הצטרפותנו לטרנד הטבעוני שכבש את העולם בסערה (מבחינתנו אגב לא מדובר בטרנד אלא פשוט בדרך חיים מוסרית יותר)– החלפנו בקצף את כל חומרי הגלם במוצרים לחומרי גלם טבעוניים. לא מדובר רק בהצהרה ש"מוצרינו אינם מנוסים על בעלי חיים",  כי זה מעולם לא קרה, לא יקרה וגם לא רלוונטי (אפילו חומרי הגלם בהם אנו משתמשים נקנים מעסקים שאינם מנסים על בעלי חיים) אלא פעולה אמיתית שמוכיחה שמוצרים טבעיים הם בריאים יותר לכולם.

אחד מחומרי הגלם בהם אנו לא משתמשים יותר הוא החלבון מהחי קרטין. מדובר אמנם בחלבון חשוב ונהדר שמורכב מ-18 חומצות אמינו ונחשב חיוני להתפתחות השיער, הציפורניים והאפידרמיס (השכבה החיצונית של העור) ונועד לשמור על חוזקם, גמישותם, הלחות שבהם ולהרחיק מהם רעלים.

אבל הקרטין מיוצר מיונקים, מעופות ומזוחלים ולכן אנחנו כבר לא משתמשים בו. חלבון הקרטין כולל שני סוגים בהתאם למשפחה הביולוגית שבה הוא מיוצר: 

  • בקרב היונקים נוצר קרטין מסוג a שאחראי לבניית ציפורניים, צמר, פרסות וקרניים. 
  • בקרב הזוחלים והעופות נוצר קרטין מסוג b –קרטין שאחראי לבניית קשקשים וציפורניים אצל הזוחלים (למשל השריון של הצב) ולבניית הנוצות והמקור אצל עופות. 

אז מה במקום קרטין מהחי?

לקרטין מהחי ישנם תחליפים בדמות חלבונים מהצומח כמו פיטו-קרטין, וכמו חלבון אורז, חלבון שיבולת שועל וחלבון חיטה שהם מוצלחים לא פחות, למשל :

  • חלבון שיבולת השועל מוסיף לחות לעור הפנים ולשיער בעוד 50%. חלבון זה אינו שמנוני, מה שאומר שביכולתו לשפר את התחושה המשיית ולהוסיף רכות למוצרי הטיפוח השונים, ובעיקר למוצרים לטיפוח השיער.
  • חלבון האורז משמש אף הוא כמרכיב אידיאלי במוצרים שונים לעור ולשיער הודות לתכונותיו הרבות: בכל הנוגע לעור הפנים הוא מצוין להזנת העור, שיפור רכותו וטשטוש קמטים. בנוגע לשיער החלבון הזה מסוגל להגביר את המוצקות של השיער, להעניק לו נפח ולהגן עליו מפני התייבשות. 

בנוסף כיום ניתן להשיג גם קרטין סינתטי שמיוצר באופן קפדני ממקורות צמחיים שונים (למשל חיטה וסויה)– מה שמבטיח חיקוי מושלם לחומצות האמינו שנמצאות בקרטין מהחי. מחקרים הוכיחו שקרטין זה משתווה ביכולותיו לקרטין מהחי ואפילו עולה עליו, למשל הוא משפר את גמישות השיער ב-18% ואת חוזק השיער בבכ-4% לעומת קרטין מהחי. ולא פחות חשוב – לקרטין סינתטי יש פחות ריח מאשר לקרטין מהחי.

קרטין לא לבד

קרטין מהחי אינו לבד ברשימת החומרים שכבר לא נמצאים במוצרי קצף. הוא מצטרף לרשימה של מונחים שהוצאנו מהלקסיקון שלנו לתמיד. למשל: במקום שעוות דבורים בשפתונים שלנו אנו עושים שימוש בשעוות קנדלייה או בשעוות קרנובה– מה שאומר שהתחליפים בהחלט עולים על המקור!

גם במוצרים שהיו מבוססים על חלב עשינו שינוי. למשל נשתמש בחלב קוקוס, חלב אורז, חלב שקדים או חלב שיבולת שועל שלהם יש תועלות מוכחות בתחום הרפואי. ולא פחות חשוב – הם עושים פלאים גם בתחום הקוסמטי כי אין להם כמעט תופעות לוואי, הם מתאימים לכל הגילים ואפילו לבעלי עור רגיש במיוחד. 

מהטמה גנדי אמר: תהיה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולם. אז שינינו!

אולי יעניין אותך...

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×

סל קניות