שמן אבוקדו – ירוק זה לא רק צבע…

שמן אבוקדו – ירוק זה לא רק צבע…

אבוקדו הוא לא רק טעים אלא גם מאוד בריא והוא מכיל מינרלים כמו אשלגן, מגנזיום, ברזל, סידן וזרחן, חלבונים, נוגדי חמצון, ויטמינים שונים וכ- 10-20% שומן, בעיקר שומן חד בלתי רווי שנחשב לבריא כי הוא מסייע בהורדת רמות הכולסטרול הרע.

ברפואה האלטרנטיבית משתמשים בכל חלקי הפרי : הקליפה משמשת כתרופה אנטיביוטית, הנוזלים שבעלי העץ משמשים לטיפול ביתר לחץ דם, תמצית העלים משמשת כתרופה לשלשול וכחומר לריפוי פצעים והגלעין הקלוי משמש לטיפול בשלשול ובדיזנטריה.

בניגוד לדעה הרווחת אבוקדו אינו משמין אלא נחשב לסופר פוד: הוא מווסת לחץ דם, מסייע בעיכול ובנקוי רעלים, מגן מפני מחלות לב, משקם ומחזק את המערכת החיסונית והעיצבית, משפר את יכולת הריכוז ומנטרל עייפות ודכאון. במקסיקו מולדת האבוקדו האמינו שלאבוקדו יכולת לחזק את כוח הגברא הודות לצורתו דמוית האשך.

שמן אבוקדו הוא אחד מהשמנים הראשונים שהופקו מצמחים והוא דומה במבנהו לשומן התת-עורי האנושי. שמן זה נספג בעור בקלות רבה יותר משמנים אחרים ואידיאלי להחדרת לחות לעור ולשיער. לכן שמן האבוקדו משמש כמרכיב נפוץ במוצרי קוסמטיקה שונים, בעיקר סבונים, משחות להרגעת עור מגורה, מסכות פנים, מסיכות שיער ועוד.

  • עור –  שמן האבוקדו מחדש רקמות, מונע את התקמטות העור, שומר על לחות, נותן לעור ברק, רוך וחיות, מסייע בסדקים בעור, מזין את העור, מונע סימני מתיחה, מטפל באקזמות ומסייע באיחוי פצעים.
  • שיער – שמן האבוקדו מזין , משחזר את מבנה השיער ומחזיר לשיער את היופי, הגמישות והברק הטבעיים תוך כדי המרצת צמיחת השיער, מניעת נשירה, הסרת קשקשים, מניעת קצוות מפוצלים ועוד. שמן זה מתאים כמעט לכל סוגי השיער כולל שיער צבוע, פגום, דק ומתולתל

למעשה, כל אחת מכן יכולה להכין בבית שמן אבוקדו באמצעות השלבים הבאים :

  1. למעוך את הבשר של 2 אבוקדו בשלים או לטחון אותם במעבד מזון, תלוי ברמת העדינות של העיסה שבה את מעוניינת : ככלל טחינה במעבד מזון יוצרת שמן עדין יותר. הוסיפי מים עד לקבלת מחית.
  2. מרחי את המחית בשכבה עדינה ככל האפשר על תבנית אפייה. ככל שהשכבה תהיה דקה יותר המחית תתייבש טוב יותר וחילוץ השמן יהיה קל יותר.
  3. בחרי אחת מבין שלוש מהאפשרויות הבאות :

א. הניחי את התבנית בשמש ל-24-48 שעות

ב. הכניסי את התבנית לתנור בחום של 50 מעלות צלסיוס ל-5 שעות.

ג. חממי את המחית במחבת על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שכל המים מתאדים

בכל אחת מהאפשרויות צבע המחית יהפוך להיות חום כהה .

  1. רוקני את תוכן המגש או המחבת לקערה. כסי את הקערה עם בד כותנה לסינון גבינה והפכי אותה כך שהמחית תיאסף בתוך הבד מעל לקערה. את יכולה ישר לרוקן את התוכן אל הבד
  2. סחטי את תכולת הבד לקערה בסבלנות ותוך הפעלת כוח. צבע השמן צריך להיות צהוב עד ירוק.

רוצה להמשיך בעבודה? למה שלא תכיני מסכת פנים תוצרת בית? או מסיכת שיער?

  • מסיכת פנים – ערבבי את השמן שהכנת עם כפית של מיץ לימון וכפית אחת של טחינה גולמית. את העיסה שמתקבלת מרחי על הפנים והשאירי למשך כ-15 דקות ושטפי.

  • מסיכת שיער – מרחי שמן אבוקדו על השיער, עסי לתוך השיער והקרקפת ועטפי במגבת חמה. כשהמגבת מתקררת חפפי את שיערך בשמפו הרגיל וזהו. כאמצעי מניעה השתמשי במסכה זו כל שבוע או אפילו פעמיים בשבוע אם שערך פגום ויבש במיוחד.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×
×

סל קניות