איך להריח טוב ולהיות בריאים

שמירה על ריח גוף הייתה תמיד חשובה. היסטוריונים טוענים שכבר המצרים הקדמונים השתמשו באמבטיות מבושמות על מנת לשמור על ריח גוף נעים ונקי. ברשומה הזו אספתי עבורכם כמה פרטי טריוויה מעניינים על הזעה ודאודורנט. עכשיו אני רוצה לדבר קצת על הבריאות שלנו, כאשר אנו משתמשים בדאודורנט. הדאודורנטים אינם מונעים את תהליך ההזעה, אלא הם מונעים את פעולתן […]

כורכום – שיהיה לכם יום כתום!

כולנו מכירות את הכורכום בתור התבלין שמהווה את הבסיס לקארי ההודי ולחוואיג’ התימני. אותו השורש שמזכיר בצורתו את הזנגוויל (ואכן שייךלאותה המשפחה), וכאשר הוא יבש וטחון הוא אבקה צהובה כתומה, בעלת טעם עדין, שצובעת את החרדל ואת המרק התימני. אבל למעשה הכורכום הוא גם מוצר קוסמטי נהדר. יש בו כ-300 נוגדי חמצון שונים ותכונות אנטי בקטריאליות, אנטי […]

על יובש החורף

החורף כבר בשיאו ומי לא סובל מהעור היבש, מסדקים ומגירודים? למעשה, האשמה היא לא בדיוק בחורף עצמו, אלא בחילופי העונות הדרמטיים שבין הקיץ לחורף. הבדלי העונות משפיעים על כל הגוף אבל פגיעתם קשה במיוחד באיזורים שחשופים לאויר, כלומר בעור הפנים ובידיים. למה העור כל כך מתייבש בחורף? בחורף האויר יבש יותר ויורדת רמת הלחות בבית […]

פראבנים – הוציאו את השד מהבקבוק שלי!

הפראבנים הם משפחה של חומרים משמרים שכוללת את המתיל-פראבן, האתיל-פראבן והפרופיל-פראבן. הפראבנים הם החומרים המשמרים הנפוצים ביותר ב-70 השנים האחרונות במוצרי טיפוח שונים כמו דאודורנטים, סבונים, קרמים ועוד. למעשה, כמעט כל מוצר קוסמטי בימינו מכיל פראבנים כאלה ואחרים והם מופיעים בשמות שונים, כמו למשל: methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, isobutylparaben ולפעמים החומרים הללו "מתחבאים" תחת שמות מקוצרים […]

היפיפיה הנרדמת – לא רק באגדות

סליחה שנעלמנו… זה לא היה בכוונה. זה התחיל כתוצאה של כשלים טכניים רבים אצל מי שהיה ספק האחסון של האתר, והמשיך במעבר מורכב של כל האתר לספק חדש. הרבה קשקוש טכני, ועוד יותר הרבה זמן. אבל חזרנו, וזה מה שחשוב. נכון? ומאחר שנראה היה שקצת ישנו בדרך, בואו נדבר רגע על שינה. שנת יופי זה […]

אלוורה – פיסה מגן עדן

קליאופטרה השתמשה באלוורה כחלק מטיפולי היופי השוטפים והמצרים הקדמונים קראו לצמח בשם "צמח האל-מוות". גם האינדיאנים באמריקה השתמשו בצמח אבל הם קראו לו בשם אחר – "שרביט גן העדן". למעשה, ברחבי העולם צמח האלוורה קיבל שמות שונים ומאות שנים השתמשו באלוורה לריפוי פצעים, דלקות בעור וכוויות מבלי לדעת למה. לשמחתנו, כיום יודעים למה: צמח האלוורה […]

שמן דקל – כבר לא בבית ספרנו

בעבר השתמשתי בשמן דקל אבל לאחר שהבנתי את מידת פגיעתו, הפסקתי להשתמש בו. אמנם זהו שמן עם תכונות נפלאות אבל אני מרגישה שהחסרונות עולים על היתרונות באופן משמעותי. לכן כל המוצרים שלי שהכילו בעבר שמן דקל מכילים עכשיו שמנים אחרים. רוצים לדעת למה הפסקתי את השימוש בחומר גלם זה למרות יתרונותיו והיותו טבעי לחלוטין? קראו עד הסוף. […]

אדמה משוגעת

מה זה בכלל? אדמה דיאטומית היא אבקה דקה שמקורה בסלעי משקע שנוצרו באופן טבעי בימים ואגמים, כתוצאה מהתאבנות ושקיעה של אצות חד תאיות (הנקראות diatoms) במשך השנים. האצות הללו מכוסות תחמוצת צורן, וכתוצאה מכך האדמה הדיאטומית עשירה מאוד בצורן. ההרכב המדויק של האדמה משתנה על פי גיל הסלע ממנו היא הופקה ומינה הספציפי של האצה […]

לא להתבלבל: SLSa

מה זה SLSa ? SLSa (sodium lauryl sulfoacetate) הוא נגזרת של שמן קוקוס ושמן דקלים ולכן הוא נחשב למוצר טבעי וצמחי. החומר הוא חומר מקציף שמשמש לנקוי בטוח וידידותי של העור והשיער. החומר לכן הוא משמש כמרכיב מרכזי בשמפו, בקצף אמבט ובעוד מוצרים שמצריכים קצף. למעשה, החומר מסיר ביעילות שמן לכלוך וחיידקים מהעור, מתאים גם לעור […]

אגוז אחד עם אלף שימושים

שמן קוקוס הוא אחד מהמוצרים של אגוזי הקוקוס, הפרי בעל אלף השימושים. זהו אחד מהשמנים האהובים עלי ואני משתמשת בו כמעט בכל המוצרים, למשל בסבונים שלי. למה אני כל כך אוהבת אותו? כי שמן קוקוס מורכב משלושה מרכיבים בריאים: 3 חומצות שומן מסוג MCFA שהן נוגדות חיידקים ופטריות. חומצת שומן רוויה עם פעולה כפולה : החדרת לחות עמוקה […]