פצצת ויטמינים כתומה!

אם אתן אוהבות מנגו בתור תוספת לסלט, שייק או סתם ככה אתן כבר יודעות כמה מרענן וטעים הפרי הזה. הפרי גדל באזורים טרופיים (כמו הודו וסין) ובתחילת המאה ה-15 הוא הגיע גם לשאר העולם. באפריקה האמינו שמנגו מגביר את היצר המיני הגברי והנשי רק בגלל שהוא דומה לאשך. אתן יכולות להאמין או לנסות בעצמכן אבל דבר אחד בטוח : המנגו מכיל ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, זרחן, אשלגן, ונתרן.

היתרון הגדול של מנגו הוא נוגדי החמצון שבו:

חמאת מנגו מיוצרת מכבישה קרה של גרעיני המנגו והיא מספקת לחות, הזנה ומחדשת את תאי העור ללא שומניות. שימוש בחמאת מנגו (למשל חמאת גוף מוצקה בניחוח מסק ורוד או בניחוח רוח ים ) מנצל את כל היתרונות של המנגו וגם מוסיף לחות ורכות. חמאת מנגו עשירה בחומצה אולאית (מורידה לחץ דם, מונעת סרטן השד, מצמצמת סיכוי לשבץ ועוד) ובחומצה סטארית (מורידה את הכולסטרול הרע). שימוש קוסמטי בחומצות אלו משתמש ביתרונות של כל חומצה בנפרד ומתאים גם לעור רגיש.

 אז איך בעצם עוזרת חמאת מנגו לעורנו?
  • עידוד ייצור של קולגן – המנגו עשיר בויטמין סי ולכן מעודד ייצור של קולגן, החומר שמאפשר גמישות, מיצוק וחוזק של העור.
  • מקור טבעי לויטמין A – ויטמין A מעודד ייצור תאים והתחדשות של תאי עור. וכך חמאת מנגו תורמת לשמירה על עור מוצק, מפחיתה קמטים ועוזרת לשימור המראה הצעיר.
  • טשטוש צלקות – סימני מתיחה, צלקות אקנה ושאר צלקות מיטשטשות לאחר שימוש בחמאת מנגו הודות לחומרי הלחות שנמצאים בה, לנוגדי החמצון ולנוגדי הדלקת.
  • ליחוח עור יבש – חמאת מנגו עוזרת ליובש, קשקשים, אקזמה דרמטיטיס ואף פסוריאזיס על ידי הענקת לחות עמוקה לעור ותיקון נזקי עור.
  • צמצום הופעת קמטים – חמאת מנגו מספקת לחות לאורך זמן ולכן מונעת יצירה של קמטים חדשים. היא גם מסייעת בצמצום ההתנוונות של תאי עור ובכך מונעת תהליכים שיוצרים קמטים.
  • טיפול בכוויות שמש – חמאת מנגו מרגיעה ומרפאה צריבות שמש.
  • הרגעת עקיצות חרקים – התכונות האנטי אלרגניות של חמאת המנגו יכולות להרגיע גירודים כתוצאה מעקיצות חרקים.
  • טיפול בפצעים – אם יש לך שריטות, סדקים או פצעים בעור מרחי עליהם חמאת מנגו ותופתעי ממהירות ההחלמה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *